събота, 22 октомври 2011 г.

БОЙКО БОРИСОВ - ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА СБХ - ЗАЩО ЛИ ???????

До Министър-председателя
на Република България
г-н Бойко Борисов




Г-н министър-председател,

Моля Ви да освободите от поста министър на културата г-н Вежди Рашидов.
Представям Ви доказателство за перфидното изнудване на моите колеги. Обществената подигравка, на която бяхме подложени ние художниците и Вие министър-председателя е негово авторско дело, негово художествено произведение. Уважавани от мен колеги и приятели бяха поставени в ситуация на унизителен компромис, на везната бе сложена наша съкровена мечта, Вашата дадена дума.
Надявам се разбирате, че причината за исканата оставка не е само и единствено заради моралните щети връхлетели нашия съюз. Причината не е и несъстоялият се опит за награди, нито дори срамът от нашите наведени глави. Документът, който прилагам е само доказателство, но не и основният ми довод, дори след този пример за банален, калабрийски рекет. Причината е, г-н министър-председател, че тази одиозна личност е не само недостойна за подобен пост, той е нежелан и неспособен. Развитието на българската култура се превърна в спирала на неговото лично величие, в парад на фарфаронщина, отразена в публичния присмех. Щетите не могат да се нарекат успех. Завърнаха се дори словата на  Радой Ралин, оказа се пророк. Прочутата му епиграма бе превърната в девиз. Дори институцията, представлявана от Вас, бе осквернена и осмяна след омерзителен опит за слагачество и вярност.
Г-н Борисов, Вие вярвате ли в неговите качества, биография и политическа съпричастност? Намирате ли го за скромен и почтен? Запазете, ако е нужно, Вашето приятелство, но моля Ви, не го натрапвайте.
Г-н министър-председател, сред българските интелектуалци, сред хората на изкуството ще намерите можещия, достойния, почтения и уважаван министър, този, с когото ще се гордеем, дори и поставени във вечния стандарт на нашата нищета. Разширете кръга на Вашите съветници, потърсете разумните, сближете се с интелигентните. Все още  има такива у нас.
И още нещо, г-н Борисов. Вие вече се досещате, аз не съм сам. Горд съм от достойната и безкористна подкрепа от личности. Това не е заплаха, това е и на Вас известен факт. Приемете ни, има ни. Да Ви припомня – нормалността и разумът не се измерват в бройка, мускули и килограми. Интелектът не е равен на бита.
Разчитам на Ваша адекватна реакция.
Ако е нужно ще Ви подсетя.

С уважение,
Проф. Велислав Минеков


РР: Благодаря на Клуб "1 ноември" за предоставените ми документи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар