неделя, 23 октомври 2011 г.

Д Е К Л А Р А Ц И Я НА КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРОФ. НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ И КАНДИДАТА ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ВЛАДИМИР САВОВ

Д   Е   К   Л   А   Р   А   Ц   И   Я
НА КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРОФ. НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ
И КАНДИДАТА ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ВЛАДИМИР САВОВ
          Още преди началото и по време на самата кампания проправителствени медии и платени социологически агенции масирано натрапват печелившата терца – Плевнелиев, Калфин, Кунева. Те изкривяват по волята на властта и по желание на клиента картината на обществените предпочитания, като внушават деформирани мотивации и предопределят резултатите от гласуването.
          Отвратителни са и опитите на кандидатите да се представят за такива, каквито избирателите биха мечтали да ги видят, но каквито те фактически не са, да облепят с фалшиви етикети и бандероли менте амортизираните си рахитични биографии с отдавна изтекъл срок на несъществуваща годност.
          Истината е, че всеки от „рейтинговите” състезатели – и мутренската марионетка, и слабохарактерният ветропоказател, и номенклатурната евро-милионерка - би започнал с лъжа своя мандат и абсолютно нищо не би му попречило да го продължи с лъжа и да го завърши с лъжа.
          За разлика от тоталитарно налаганите ни персони, ние сме доказали себе си не с празни красиви приказки, а с аргументите на безспорните биографични факти, с непоклатимите ни житейски принципи. Предлагаме достатъчно сериозна програма за действията си в продължение на петгодишния мандат.
          За съжаление, поради липса на средства, не проведохме никаква предизборна кампания, не присъствахме в медиите, нашите послания не стигнаха до хората. Българското законодателство се е потрудило да отреже пътя на който и да било независим от партиите и олигарсите кандидат, на всеки, който не е евроатлантически послушко, милионер или далавераджия, към каквато и да било ръководна позиция.
          Като покорно лоялен доберман на властта омбудсманът отказа да ни приеме и да защити нарушените ни граждански права.
          На 14 октомври информирахме ръководителя на Ограничената мисия за наблюдение на избори към ОССЕ/ОДИЧП за единствено логичното решение. След като властта не гарантира задължителната равнопоставеност на кандидатите за президент и вицепрезидент, заявяваме официално:
          - не признаваме настоящите избори;
          - смятаме  изборите за нечестни, опорочени и фалшифицирани;
          - ще съдим държавата за целенасочено неосигурена равнопоставеност;
          - настояваме за оставката на обслужващия властта омбудсман;
          - настояваме социологическите агенции да съобщават поръчителите и спонсорите на всяка от поредните си манипулации;
          - обръщаме се към съответните международни институции с молба да реагират адекватно на потъпкването на демократичните норми и принципи!
23 октомври 2011

Няма коментари:

Публикуване на коментар